Zorg kort na het overlijden

De zorg van uw overledene op de plaats van overlijden waar dan ook in België.

 

Ongeacht de plaats of de oorzaak van het overlijden heeft u het recht om beroep te doen op de diensten van de uitvaartonderneming die u zelf wenst.

  • Verwittig een huisarts of een dienstdoende arts om het overlijden vast te stellen
  • Contacteer uw familie, vrienden en kennissen
  • Neem contact op met Alain de Lophem op 0473/980 394 (24u/24 & 7d/7)

U bent volledig vrij in de keuze van uw uitvaartondernemerWanneer je net een geliefde hebt verloren, zijn er een paar administratieve stappen die snel genomen moeten worden.

Na de vaststelling van overlijden

Zodra het overlijden door de dokter is vastgesteld, kunnen we binnen twee uur voor uw overledene zorgen. Dag, nacht, weekend en feestdagen. Of het nu bij u thuis is, in het ziekenhuis of in een verpleeghuis, wij organiseren het transport van het lichaam naar het gekozen funerarium.

De presentatie en het aankleden van de overledene

Onze specialisten kunnen presentatie-, conserverings- en balsemzorgen uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat de waardigheid van de overledene wordt hersteld, zelfs in het geval van een moeilijk levenseinde. 

Repatriëring en overplaatsing

De overledene kan worden vervoerd of gerepatrieerd naar en van overal ter wereld dankzij tal van partnerschappen. We brengen hem of haar naar de gewenste rustplaats, funerarium, thuis of andere. En we zorgen voor alle stappen.

De dodenwake voor de uitvaart

Het samenkomen rond de overledene is een belangrijke stap in het rouwproces. Waar de begrafenis ook plaatsvindt, organiseren wij de bezoeken zodat ze in de best mogelijke omstandigheden plaatsvinden.

De kisting

Het zien van de overleden dierbare in de kist kan moeilijk zijn voor nabestaanden. We proberen het met de grootst mogelijke waardigheid te doen, of het nu thuis, in het ziekenhuis of in het funerarium gebeurt.