Samen de uitvaart voorbereiden

Bij Georges Henri Uitvaarten luisteren we naar ieders wensen om een begrafenis aan te bieden die verder gaat dan de verwachtingen, met respect voor de laatste wensen van de overledene, die van de nabestaanden, het protocol en de filosofische bekentenis.

Het gesprek met een raadgever

Het gesprek met een raadgever is essentieel voor de organisatie van de begrafenis. Wij informeren en adviseren u over de verschillende prestaties en uitvaartdiensten. Op dit moment kunt u alle details van de organisatie van de uitvaart van uw geliefde overledene stap voor stap bespreken. 

Administratieve formaliteiten

Om u tijdens deze rouwperiode te ontlasten, zorgen wij voor de aangifte van overlijden bij het gemeentebestuur en alle gebruikelijke formaliteiten. 

Uitvaartplanning

 We plannen samen en zorgen ervoor dat de uitvaart vlotjes verloopt: contacteren van de gebedsplaats, de begraafplaats, het crematorium, de priester of gebedsvoorganger, de koffietafel...

 

Wij ontlasten u van alle praktische en organisatorische stress, zodat u zich kunt concentreren op het essentiële :

de rouw van uw geliefde. 

Begrafenis of crematie

Als de overledene een wens had geuit met betrekking tot de wijze van begraven (begraven of cremeren), zijn de nabestaanden en de uitvaartondernemer wettelijk verplicht deze keuze te respecteren.

 

Als er geen bestaande begraafplaats is voor de overledene, kunnen wij u helpen bij de noodzakelijke stappen voor de aankoop van een concessie. De urn kan ook worden begraven in een familiale concessie of in een urnenveld: hij kan worden geplaatst in de grond of in een columbarium.

 

Het grafmonument

Een grafmonument is de plaats van meditatie van de overledene die we bij elk bezoek aan de begraafplaats zien. Steen of graniet, belettering, ornementen, onze specialisten zorgen voor alles. 

Het beheer van grafkelders en ontgravingen

Als u de stoffelijke resten wilt verplaatsen of hergroeperen in een familieperceel, is ons personeel gekwalificeerd om op een gezinsvriendelijke manier te ontgraven en te begraven.

Bloemen

Bloemen worden gebruikt om een verfijnd eerbetoon aan de overledene te brengen. Spray, kussen, kisthoes en krans, onze bloemisten maken allerlei bloemstukken. 

De ceremonie

Of het nu gaat om burgerlijk of religieus, de ceremonie moet lijken op de overledene. Het is ook zijn laatste afscheid. Om het te personaliseren, zorgen we niet alleen voor de laatste wensen van de overledene, maar ook voor de wensen van elke persoon.

 

Muziek, foto's, teksten: wij kunnen het materiaal leveren om een moment vol emoties te creëren.

Het overlijdensbericht

Een overlijdensbericht schrijven is niet altijd gemakkelijk. Om fouten te voorkomen, adviseren wij u en publiceren wij het in de nationale en internationale kranten van uw keuze.

Drukwerk

Onze drukkers kunnen u een ruime keuze aan hoogwaardige afdrukken aanbieden: rouwbericht, gedenkprentjes, foto, ...