Over ons

 

Na 7 jaar bij Uitvaarten Michel te hebben gewerkt, wil Alain de Lophem een superieure kwaliteitsservice bieden, een meer menselijke benadering om de familie en geliefden met meer welwillendheid en empathie te omringen, te adviseren en te begeleiden, vanaf de aankondiging van het overlijden tot het drukken van de gedenkprentjes en de ceremonie zelf.

 

Het team bestaat uit professionals die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun welwillendheid: respect voor de overledene, de familie en het protocol, hun discretie en hun uitstekende presentatie.


Onze betrokkenheid

Wij zetten ons in om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de gezinnen. Want het is dankzij ditzelfde vertrouwen dat wij u een zeer hoog niveau van dienstverlening kunnen bieden.

  • Het begeleiden van de familie en geliefden met vriendelijkheid en empathie.
  • Met tact en waardigheid voor de overledene zorgen.
  • De organisatie van een ceremonie op maat, met respect voor de tradities en volgens de overtuigingen van elk van hen.

Een koolstofneutrale uitvaart

Wij zetten ons in voor een eco-verantwoordelijke en duurzame aanpak door de voorkeur te geven aan ecologische uitvaarten, waar onze klanten voor openstaan.

 

Het concept van ecologische begrafenissen biedt een eenvoudig alternatief voor traditionele uitvaarten door het gebruik van grondstoffen en giftige producten tot een minimum te beperken en tegelijkertijd een blijvende groene erfenis achter te laten.

 

De keuzes op het gebied van ecologische begrafenissen kunnen als volgt worden samengevat:

  • Ecologische doodskisten (gemaakt van populier, oplosmiddelvrije, natuurlijke katoenen vulling);
  • Biologisch afbreekbare urnen;
  • Balseming van producten die minder giftig zijn dan formaldehyde;
  • "Koolstofneutrale" uitvaarten door het planten van een voldoende aantal bomen om de uitstoot van de voor de begrafenis gebruikte gassen te compenseren.